SPRINT: Løs behovet for at tiltrække medarbejdere med nyt koncept

Nyt SPRINT-koncept er opskriften til at løse virksomheders akutte behov for at tiltrække medarbejdere. Det vurderer Andreas Jørgensen, som er direktør i Employer Branding bureauet core:workers, der i 25 år har defineret og udviklet fagområdet.

Efterspørgslen på arbejdskraft i Danmark er på sit højeste siden før finanskrisen, og erhvervslivet står over for den største rekrutteringsudfordring i mere end 10 år. I flere brancher må virksomheder sige nej til opgaver, fordi der mangler arbejdskraft til at udføre arbejdet. Nyt SPRINT-koncept kan løsne vækstproppen med korte, intensive co-creation forløb.

SPRINT er også kendt fra it- og designbranchen, hvor begrebet beskriver en agil arbejdsmetode til hurtigt at nå fra idé over udvikling til test af prototyper. I Employer Branding bureauet core:workers har man med succes overført og videreudviklet metoden, så virksomheder nu står med muligheden for at skyde en effektiv genvej til at kunne tiltrække medarbejdere.

SPRINT-konceptet sætter fart på tiltrækningen af medarbejdere
Bag det nye SPRINT-koncept står 31-årige Andreas Jørgensen, der er direktør i core:workers. Han har i løbet af det seneste år finpudset konceptet gennem forløb med flere virksomheder, så bureauet nu står med en metode til at styrke virksomhedernes tiltrækning af medarbejdere på 5 dage i stedet for 5 måneder.

Andreas siger: ”Virksomhedernes virkelighed forandrer sig med stigende hastighed. De har derfor ikke kun svært ved at tiltrække arbejdskraft. De har også svært ved at forudse hvilke medarbejdere, forretningen får brug for i fremtiden. Idéen med SPRINT-konceptet er at møde de udfordringer ved at gøre virksomhederne i stand til at agere hurtigere og klogere, når de skal markedsføre sig som arbejdsplads.”

Andreas fortsætter: ”Kernen i markedsføringen er en attraktiv og autentisk historie om arbejdspladsen. Og SPRINT er en ekstrem effektiv metode til at skabe fortællinger og kreativ kommunikation, hvis du involverer de rette mennesker og styrer processen med sikker hånd.”

Andreas afslutter: “Du har brug for at have de rette kommunikations- og rekrutteringsfaglige kompetencer ombord, og det er mindst lige så vigtigt, at du har nogen med på holdet, som kender organisationen og sikrer, at de rette beslutningstagere bliver involveret på de rette tidspunkter. Holdet skal med andre ord både kunne udvikle den rigtige løsning og udvikle løsningen rigtigt, hvis du skal i mål med 5 måneders arbejde på 5 dage.”

Vil du vide mere om SPRINT?
Ønsker du uddybende informationer om SPRINT-konceptet, er du velkommen til at kontakte core:workers’ direktør Andreas Jørgensen på tlf. 2271 8482 eller via mail på aej@coreworkers.dk.